پدیده ای به نام کانال شدن در عصاره گیری

در عصاره گیری اسپرسو و حتی سایر روش های دم آوری قهوه یکنواختی در تمامی مراحل شرط لازم و اساسی می باشد. از طرفی دیگر رعایت نکردن اصول اساسی دم آوری می تواند منجر به ایراداتی نظیر کانال شدن شود. در این مقاله قصد داریم تا به عوامل مسبب کانال شدن بپردازیم و راه حل های جلوگیری از این پدیده را نیز ارائه نماییم.

کانال شدن چیست؟

هدف باریستا از ریختن اسپرسو داخل سبد پورتا فیلتر و تمپ کردن آن ایجاد یک بستر فشرده از قهوه است که آب توان عبور از میان ذرات پودر قهوه را نداشته باشد و در عوض به درون ذرات پودر قهوه نفوذ نموده و عصاره قهوه را خارج نماید. حال تصور نمایید که آب به جای عبور از درون ذرات قهوه از میان آنها عبور نموده و به جای عصاره گیری مناسب تنها از میان آنها عبور نماید. در صورت وقوع این اتفاق عصاره گیری اسپرسو ناهمگون و یا ناقص خواهد بود. به این پدیده کانال شدن می گویند.

پدیده کانال شدن اسپرسو

دلایل کانال شدن

مهمترین عواملی که سبب کانال شدن می شوند به شرح زیر می باشند.

  • غیر یکنواختی قهوه آسیاب شده: غیر یکنواختی قهوه آسیاب شده سبب می شود تا پودر قهوه در حین مرحله تمپ کردن یکسان و یکنواخت به یکدیگر اتصال پیدا نکنند و همین موضوع باعث می شود تا آب از میان ذرات قهوه عبور کند. به عنوان مثال امکان فشرده سازی سنگ های درشت در میان ماسه های لب دریا وجود نخواهد داشت و جریان آب مسیرش را از میان ماسه به سنگ های بزرگتر خواهد رساند.
  •  مشکل پمپ آب اسپرسو ماشین: در صورتی که پمپ آب اسپرسو ماشین فشار آب یکنواختی به پودر قهوه فشرده شده اعمال نکند، ضربات ناشی از فشار آب غیر یکنواخت سبب ایجاد ترک میان پودر قهوه می شود.
  • اشتباه باریستا: اشتباه باریستا در مرحله تمپ کردن می تواند شامل فشار غیریکنواخت، اعمال فشار دست بیش از یک مرحله و ضربه به پورتافیلتر بعد از تمپ کردن باشد. اشتباه دیگری که ممکن است از جانب باریستا رخ دهد اعمال فشار کامل دستگاه و قطع و وصل مجدد آن می باشد که این عمل به دلیل اعمال ضربه آب با فشار به پودر قهوه سبب ترک خوردن پودر قهوه فشرده شده می شود.
کانال شدن

راه های جلوگیری

  • اولین و ساده ترین راه برای جلوگیری از کانال شدن رعایت اصول در حین تمپ کردن پودر قهوه درون سبد پورتا فلیتر است. با رعایت اصول صحیح تمپ کردن بخش عمده ای از مشکلات برطرف خواهند شد.
  • استفاده از آسیاب مناسب نه تنها در عصاره گیری اسپرسو بلکه در تمام روش های دم آوری قهوه الزامی است. اهمیت آسیاب مناسب و با کیفیت هم رده استفاده از دستگاه با کیفیت و مرغوب است.
  • استفاده از وسایلی نظیر توزیع کننده و یا همسان کننده می توانند نقش موثری داشته باشند.
  • استفاده از اسپرسو ماشین هایی که قابلیت پیش عصاره گیری (Pre Infusion) دارند. عمل پیش عصاره گیری به دلیل اعمال نصف فشار در ابتدا به بستر قهوه درون سبد می تواند بخش عمده ای از کانال شدن را برطرف کند.

در آخر به این نکته توجه داشته باشید که کانال شدن علاوه بر عصاره گیری اسپرسو در سایر روش های دم آوری قهوه نیز رخ می دهد و رعایت اصول هر روش بهترین راه برای جلوگیری از کانال شدن می باشد.

15 دیدگاه در “پدیده ای به نام کانال شدن در عصاره گیریافزودن → خودتان

دیدگاه ها بسته شده اند. شما نمیتوانید دیدگاه جدیدی ارسال کنید.

  1. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks Carlie Cletis Herod

  2. Great beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your site, how could i subscribe for a weblog web site? The account aided me a appropriate deal. I have been tiny bit acquainted of this your broadcast provided brilliant clear idea Con Cameron Leonard

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس