تمام اشخاصی که در زمینه قهوه فعالیت می کنند و حتی قهوه خورها و علاقه مندان به قهوه با واژه تمپ کردن آشنایی دارند.
تمپ صحیح از مهمترین عوامل عصاره گیری صحیح اسپرسو است و هدف اصلی تمپ کردن فشردن پودر قهوه به یکدیگر است به گونه ای که آب عصاره مناسب موجود از قهوه را خارج کند و اگر پودر قهوه یک دست و یکنواخت چسبیده نباشند آب از مجاری موجود میان پودر قهوه عبور می کند. فشردن پودر قهوه داخل سبد پورتا فیلتر به نهایی کافی نیست و نیازمند رعایت اصول و قواعدی است.
زاویه دست
عوامل بسیاری در تمپ صحیح دخیل هستند یکی از این عوامل زاویه دست حین تمپ کردن است. زاویه مناسب تمپ کردن ۹۰ درجه با چند درجه تلورانس است. تمپ اشتباه منجر به قهوه نامناسب و حتی آسیب به باریستا می شود. در زیر چند مورد از اثراتی که زاویه دست نامناسب باریستا ایجاد می کنند ذکر شده است.
- سطح کج قهوه فشرده شده داخل سبد که از یک طرف سطح قهوه صاف نخواهد بود و از طرف دیگر شدت فشردگی قهوه یکسان نخواهد بود که منجر به عصاره گیری غیر یکنواخت قهوه می شود.
- کج بودن دست حین تمپ کردن باعث ایجاد فشار به دست باریستا می شود که به مرور زمان سبب ایجاد آسیب های بدنی به باریستا خواهد شد.
فشار
فشار عامل دیگری است که در تمپ کردن اهمیت دارد. فشار تمپ کردن به تکنیک باریستا، درجه آسیاب، دمای دستگاه و … بستگی دارد اما در منابع مختلف فشاری حدود ۱۰ کیلوگرم ذکر شده است. فراموش نکنید که سطح پودر قهوه قبل از تمپ کردن باید یکسان و یکنواخت باشد. فشار کم منجر به کم عصاره گیری و فشار زیاد منجر به بیش عصاره گیری خواهد شد. یکی از اشتباهات رایج باریستا ها بعد از تمپ کردن ضربه زدن به پورتا فیلتر است که سبب کانال شدن می شود و تاثیر منفی بسیار بدی در عصاره گیری یکنواخت دارد.
در آخر و برای جمع بندی، تمپ صحیح شامل مراحل زیر است:
- ریختن وزن مناسب قهوه آسیاب شده داخل سبد
- یکنواخت کردن پودر قهوه
- اعمال فشار مناسب
- پولیش
There is certainly a lot to know about this issue. I really like all of the points you made. Fionna Hewie Nanete
Sweet internet site , super pattern , really clean and apply pleasant. Barbe Dermot Simpkins
Amazing. It should be our national anthem. Thank you. Selia Gallagher Barden
I simply desire to inform you that I am new to wordpress blogging and incredibly cherished your work. Likely I am likely to bookmark your blog post . You absolutely have magnificent article information. Delight In it for discussing with us all of your site document Helaina Tobit Auburn
Excellent article! We will be linking to this particularly great post on our website. Keep up the good writing. Linnet Heall Ruffo
Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this write-up and the rest of the site is really good. Becca Derry Thorner
Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So good to find somebody with some original ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is needed on the web, someone with a bit originality. useful job for bringing one thing new to the web! Kellsie Ferdie Leta
Hi there! This blog post could not be written much better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will forward this post to him. Pretty sure he will have a great read. Thank you for sharing! Madalyn Currey Charley